نخستین کنفرانس ملی دانشجویی کارآفرینی به همت جمعی از دانشجویان علاقه ­مند رشته کارآفرینی دانشگاه تهران از مهرماه 1389 در دانشکده کارآفرینی آغاز به کار نمود و با مشارکت دانشجویان سراسر کشور و حمایت­ سازمان­های ذیربط در تاریخ 19 و 20 مهرماه سال 1390 در سالن فرهنگی تلاش برگزار گردید. مهمترین اهداف برگزاری کنفرانس عبارت بودند از:

1) فراهم نمودن زمینه رقابت علمی در بین دانشجویان رشته کارآفرینی و سایر دانشجویان علاقه مند به کارآفرینی.

 2) ارتقای توانمندی و روحیه خود باوری و افزایش همت و انگیزه دردانشجویان از طریق مباحثه ، کارگاه های حضوری و ارائه مقالات علمی پژوهشی.

 3) ترویج دانش کارآفرینی و تلاش برای توسعه مهارت کارآفرینی در جامعه دانشگاهی از طریق دانشجویان  به عنوان مدیران آینده.

4) ایجاد فرصت مناسب برای کسب تجربه در سازماندهی و مدیریت فعالیت­های علمی پژوهشی برای دانشجویان.

5) تقویت جایگاه انجمن علمی دانشجویی کارآفرینی و زمینه سازی برای هم اندیشی دانشجویان و هم افزایی تشکل های علمی دانشجویی.

6) تعامل هرچه بیشتر استادان و دانشجویان در عینیت بخشی به فعالیت های دانشگاهی وکارآفرینی.

7) ایجاد موج کارآفرینی در بین دانشجویان و استادان سرتاسر کشور.

8) مجاب نمودن مسئولین به پرداخت تسهیلات به کسب­ و­ کارهای دانشجویی

نخستین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی در بخش علمی نیز فعال بوده و حول محورهای زیر از دانشجویان سراسر کشور دعوت به ارسال مقاله گردید:

1) مبانی نظری و الگوهای کارآفرینی:

کارآفرینی فناورانه 

 کارآفرینی در نظام ارزشی

کارآفرینی اجتماعی

کارآفرینی زنان

 کارآفرینی در بستر فناوری اطلاعات

 کارآفرینی کشاورزی

 فرهنگ و ترویج کارآفرینی

نقش تعاون در توسعه کارآفرینی

 خلاقیت و نوآوری، پایه ی کسب و کارهای کارآفرینانه

2) آسیب ­شناسی فرهنگ اشتغال و کارآفرینی در ایران

3) توسعه ­ی کارآفرینی در بخش کسب و کارهای نوپا:

راهکارهای توسعه ­ی کسب­ وکار (خانگی، خانوادگی، روستایی، اینترنتی و ...)

 راهکارهای توسعه­ ی خوشه ­های صنعتی

 چالش­ های فارغ التحصیلان در راه­ اندازی کسب­ و کار های کارآفرینانه

4) کارآفرینی سازمانی:

 چالش ها و راهکارهای موثر در مسیر توسعه ی سازمان ها و شرکت های کارآفرین

 موانع موجود در مسیر کارآفرینی سازمانی و ارائه ­ی راهکارهای مناسب

5) تاثیر پارک­ های فناوری، مراکز رشد و سازمان­ های مشاوره­ ای در راستای توسعه­ ی کارآفرینی در جامعه

6) نقش نظام­ آموزشی در توسعه ­ی کارآفرینی در ایران

 راهکارهای افزایش بهره ­وری دانشکده ­ها و آموزشگاه ­های کارآفرینی

  ارائه­ ی مباحث کارآفرینی در کتب درسی مقاطع مختلف تحصیلی

7) کارآفرینی دانشگاهی

 مدیریت دانش و کارآفرینی

 آموزش کارآفرینی

8) نقش دانشجویان رشته کارآفرینی در ارتقاء عملکرد شرکت ها و بهبود فضای کسب و کار

9) نقش فرهنگ فعلی ایرانی در توسعه کارآفرینی

در مجموع تعداد 520 چکیده مقاله از طریق وب سایت کنفرانس دریافت گردید. تعداد اصل مقالات رسیده به کنفرانس 325 مقاله بوده که توسط هیئت داوران دانشجویی کنفرانس متشکل از یازده نفر از دانشجویان دوره دکترا و کارشناسی ارشد کارآفرینی مورد ارزیابی قرارگرفت و 132 مقاله توسط داوران تخصصی متشکل از اعضای هیئت علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران مورد ارزیابی دقیق­تر قرار گرفت. در این مرحله 72 مقاله مورد پذیرش قرار گرفتند. در نهایت مقالات توسط سه نفر از داوران مجلات علمی پژوهشی به صورت مجزا مورد بررسی و رتبه بندی قرار گرفت و 14 مقاله برتر به همراه تعدادی مقاله­ ی ذخیره جهت ارائه شفاهی در روز برگزاری کنفرانس و تعداد 10 مقاله به عنوان مقالات برتر کنفرانس جهت دریافت جوایز معرفی شدند.

همچنین مسابقه ­ی طرح­ها و ایده ­های توسعه محصول جدید نیز با حضور 13 طرح از طرف دانشجویان برگزار گردید که یک طرح به عنوان طرح برتر انتخاب و مشمول دریافت جایزه گردید.

برای مشاهده عکس هایی از نخستین کنفرانس دانشجویی کارآفرینی به صفحه زیر مراجعه کنید:

گالری تصاویر کنفرانس دانشجویی کارآفرینی